de todo un pouco

mércores, 22 de febreiro de 2012

PATACAS CON BACALAO

            Hoxe  e  o primeiro día da coresma, en moitas familias galegas aínda se sigue gardando a vixilia,  aínda que non sexa por motivos relixiosos hai xente que o sigue facendo tamén por seguir  conservando a tradición xa que, os nosos antepasados, o mércores de cinza, todos os venres da coresma e Xoves  e Venres Santo non comían carne e algúns de eses días tamén aiunaban
             No meu caso , na miña  familia seguimos respetando esa tradición mais por motivos tradicionais que relixiosos; por iso hoxe , mércores de cinza, optei por facer unhas tradicionais patacas con bacalao  e postos a facelas, decidín coller a cámara e compartilas con vos, aínda que e unha receita tan tradicional na nosa terra que todas saberedes facela.                                                                               
            
INGREDIENTES :                                                                
                                                             Patacas
                                                              Bacalao
                                                      Uns dentes de allo
                                                          Unha cebola
                                                        Pimentón dulce
                                                                  Sal
                                                               Aceite
MANEIRA DE FACELO:


               Se o bacalao es salgado, poñémolo a desalgar o dia anterior, ( agora podemos encontralo conxelado no seu punto de sal, aínda que o sabor non e o mesmo e  mais rápido e pode sacarnos de un apuro), picamos o bacalao en cachos non moi grandes.

              Pelamos as as patacas e cortamolas en cachos non moi grandes procurando escarchalas para que solten mellor a fécula e nos espesen mais a salsa.

             Poñemolas a cocer en unha pota e añadimos un pouco de sal, procurando quedarnoscortos, xa que o bacalao transmitirá parte do seu sal as patacas.

                  Cando estean as patacas cocidas, engadimos o bacalao, solo ten que cocer uns dous ou tres minutos para que non se nos desfaga.

             Cando   xa estea  o bacalao cocido escorremos a auga das patacas , reservando unha pouca para votarlle a o refrito. 
            Para o refrito poñemos unha tixola o lume con un pouco de aceite, engadimos o allo ea cebolaben picadiños e deixamos dourar  a fogo lento,sen que se nos queime
           Cando teñamos a cebola e o allo dourado engadimos un pouco de pimenton,e sobre il a auga que reservamos de cocer as patacas, deixamos ferver a mestura.
            Botamos o refrito encima das patacas e volvémolas a o lume para que collan ben o sabor do refrito.  Servímolas ben quentiñas. Que bos aproveiten. 
 

Ningún comentario:

Publicar un comentario