de todo un pouco

mércores, 29 de febreiro de 2012

LICOR CAFE


                                              LICOR CAFÉ

INGREDIENTES:

                                                 1 litro de augardente de Portomarín

                                       1 litro de auga preferiblemente fervida e fría

                                                       ¼ kg de café torrefacto

                                                            ¼ kg de azucre

                                                                1 laranxa

                                                               1 limón.

                                             Unha rama de canela (opcional)

                                               2 onzas de chocolate negro (opcional)

MANEIRA DE FACELO:

                Votamos en unha pota ou calquera outro recipiente que se poda pechar hermeticamente  o augardente, a auga fervida e fría na que xa botamos o azucre facendo unha especie de almíbar, engadimos o café machucados os grans para que solten mais sabor ( non mudos)  e a laranxa e o limón cortados en cuartos.

                As cantidades son  orientativas, xa que dependendo do gusto podémolo facer mais doce engadindo mais azucre, ou mais ou menos forte engadindo mais ou menos auga dependendo do gusto de cada persoa.

                Tamén hai quen lle engade unhas onzas de chocolate e  unha rama de canela.

                Desde que están todas as cousas mesturadas deixámolo repousar 9 días removendo cada día para que colla ben o sabor, pasado este  tempo colámolo ben con un coador o que lle poñemos un pano para que non pasen pousos e a degustalo.


Licor do negro café que me tumbas que me matas, Licor do negro café fasme andar a catro patas. LICOR CAFÉ ¡Licor do negro café quén che pode decir NON! Licor do negro café deixame poñerme en pé, acompáñame a unha festa, emborráchate comigo, que nos atope a mañá abrazados como amigos …” – Lamatumbá – Licor Café.







Ningún comentario:

Publicar un comentario