de todo un pouco

sábado, 18 de febreiro de 2012

ORELLAS

Como nestas datas son moi típicas as orellas e os freixós ou filloas, deixovos as receitas para que provedes a facelas e disfrutalas con quen mellor vos guste.





ORELLAS:

INGREDIENTES:
800 gr de fariña
2 ovos
 
1 vasiño de anís
100 gr de manteiga derretida no microondas
1 vaso de auga morna
Sal e azucre ou mel
Aceite para fritir.

MANEIRA DE FACELAS

Mesturase a manteiga coa auga morna e agréganselle os ovos, a sal, o anís e vaise engadindo tamén a fariña; formase unha masa que hai que traballar moito para que colla liga. Estírase ben fina e cortase en rectángulos. Logo frítese en abundante aceite.

Sérvense expolvoreadas con abundante azucre ou mel







FREIXÓS:

INGREDIENTES:
250 gr de fariña de trigo
3 ovos
30gr de manteiga
½ l de leite
5 gr de azucre
Unha pizca de sal

MANEIRA DE FACELOS
Derrétese a manteiga e deixase que se temple. Mesturámola co leite tamén morno e imos engadindo os ovos batidos, o azucre e a fariña, procurando que non se nos fagan grumos batemos ben hasta conseguir unha crema pouco espesa.

Deixámola repousar unha ou dúas horas e despois dise tempo, nunha tixola un pouco engrasada cun pouco de aceite, ponse un pouco de esa crema (a suficiente para que cubra todo o fondo da tixola) e extendémola por todo o fondo, procurando que nos quede o mais fina posible; cando calle dámoslle a volta para que se doure polo outro lado.

Pódense comer así ou enchelos con crema pasteleira, nata, chocolate ou tamén con cousas saladas.

Ningún comentario:

Publicar un comentario