Agora que chega o verán, apetécennos máis os postres
fríos, e ademais, a maioría deles teñen unha vantaxe engadida, posto que para a
súa elaboración non se precisa o forno,
evitando así o calor que este desprende, ademais de preparala en uns escasos 20
ou 25 minutos.
Un de estes postres fríos e a tarta de piña, da que
vos deixo a receite a continuación.
INGREDIENTES:
1 paquete de sobaos
1 bote grande de piña
1 sobre de xelatina de piña
½ litro de nata líquida
Caramelo líquido
5 ou 6 cereixas en almibar (opcional)
PREPARACION;
- Cubrimos a base do molde con caramelo líquido,
igual que para preparar un flan.
- Seguidamente
poñemos as rodelas de piña escorridas encima do caramelo, reservando o
almívar para mais adiante, se decidimos poñer
as cereixas, poñémolas en cada burato da piña, a cantidade de rodelas dependerá
do tamaño de molde.
- Quentamos a nata sen que chegue a ferver, e en canto, en outro cazo mezclamos ben o almibar da piña co sobre de xelatina de piña; cando teñamos a nata quente engadimos a mestura de xelatina e almibar a nata.
-Deixamos
encima do lume hasta que empece a ferver
removendo constantemente con unha culler de madeira para que non se nos queime.
- Volcamos
encima dos sobaos e coa culler de madeira presionamos lixeiramente os sabaos
para que se nos empapen ben da mestura e asi nos saia a tarta mais xugosa.
-Metémola
na neveira e deixámola enfriar polo menos 6 horas, aínda que é mellor preparala
de un dia para outro.
-para servila dámoslle a volta sobre unha bandexa a que , si os desexamos, podemos cubrir con unha blonda.
-para servila dámoslle a volta sobre unha bandexa a que , si os desexamos, podemos cubrir con unha blonda.
No está mal, pero prefiero las cañas.Bicos Xoan
ResponderEliminarbicos xoan.
ResponderEliminar