Estou a falar das
famosas cañas
Para a masa:
½ kg de fariña
Unha mestura de auga e leite a partes iguales
Tres ovos
½ vaso de aceite.
1 sobre de lavadura en po
Unha mestura de auga e leite a partes iguales
Tres ovos
½ vaso de aceite.
1 sobre de lavadura en po
Para a crema pasteleira:
6 culleradas de azucre4 xemas de ovos
½ litro de leite enteiro
4 culleradas de maicena
1 pau de vainilla
A pel dun limón raiada
MANEIRA DE FACELAS:
Primeiro facemos a
masa para a cañas, para elo, poñemos nunha cunca o ½ kg de fariña. En unha
tixola, poñemos o medio vaso de aceite a quentar, sen que chegue a ferver, e engadímoslle
un anaquiño de pan para que lle quite o sabor a o aceite, sacamos o pan e
vertemos o aceite enriba da fariña e mesturámolo ben con ela.
Batemos os ovos e engadímolos a mestura de auga e leite, quentamos un pouco remexendo constantemente para que o ovo non se nos calle, hasta obter unha temperatura axeitada para amasar.
Esta mestura ímola botando sobre a fariña e amasamos hasta que a masa non se nos pegue as mans nin a paredes da cunca, e que as masa nos quede con unha consistencia bastante forte para deixarse traballar para facer a cañas.
Tapámola con un pano e deixámola repousar mais ou menos unha hora a poder ser cerca de unha fonte de calor para que a masa non perda o calor.
Partímola en dous anacos e estirámola con un rodillo en cima do mármore , cortámola en tiras de mas ou menos uns 3 ou 4 cm e envolvémola nos tubos, procurando que nos queden ben cerradiñas para que logo non nos perdan a crema.
En unha tixola votamos aceite abundante e botámolas a fritir, a fogo medio ,hasta que nos queden ben douradiñas. Cando xa as temos fritas sacamos os tubos e reservámolas.
Batemos os ovos e engadímolos a mestura de auga e leite, quentamos un pouco remexendo constantemente para que o ovo non se nos calle, hasta obter unha temperatura axeitada para amasar.
Esta mestura ímola botando sobre a fariña e amasamos hasta que a masa non se nos pegue as mans nin a paredes da cunca, e que as masa nos quede con unha consistencia bastante forte para deixarse traballar para facer a cañas.
Tapámola con un pano e deixámola repousar mais ou menos unha hora a poder ser cerca de unha fonte de calor para que a masa non perda o calor.
Partímola en dous anacos e estirámola con un rodillo en cima do mármore , cortámola en tiras de mas ou menos uns 3 ou 4 cm e envolvémola nos tubos, procurando que nos queden ben cerradiñas para que logo non nos perdan a crema.
En unha tixola votamos aceite abundante e botámolas a fritir, a fogo medio ,hasta que nos queden ben douradiñas. Cando xa as temos fritas sacamos os tubos e reservámolas.
Para
preparar a crema pasteleira:

Poñemos unha pota o
baño María , vertemos en ela o azucre, as xemas de ovo a metade do leite o pau
de vainilla ea peladura do limón raiada. Na outra metade do leite en frío desfacemos
ven a maicena e engadímola tamén, Remover cunha varílla metálica sempre no
mesmo sentido ata que a mestura vaia
tomando unha consistencia como de pomada. Cando teña consistencia de marmelada
(é dicir, que non quede líquida) retiramos do lume con unha manga pasteleira ou con unha culler,
imos enchendo a cañas unha por unha antes de que se enfrie e espese.
En vez de crema
pasteleira, tamén podemos enchelas de flan de vainilla (el niño por exemplo)
engadindo o leite para preparalo a peladura do limón raiada.
Dedícolle esta receta o noso seguidor Xoan que sempre deixa comentarios nas nosas recetas, por eso me imaxino que ha de ser un pouco goloso.
Dedícolle esta receta o noso seguidor Xoan que sempre deixa comentarios nas nosas recetas, por eso me imaxino que ha de ser un pouco goloso.
Gracias, estaban muy ricas.Bicos Xoan
ResponderEliminarbicos xoan sigue visitándonos e deixandonos os teus comentarios
ResponderEliminar