de todo un pouco

luns, 6 de agosto de 2012

Tarta de doce de leite


                                                      TARTA DE DOCE DE LEITE


                                                    INGREDIENTES:
                                                          PARA  O DULCE DE LEITE

                                                    ¾  litros de leite
                                            300 gr de leite condensa
                                                    250 gr de azucre
                                                     10 ovos grandes
                                              PARA O BIZCOITO:

                                                       4 ovos
                                             4 culleradas de fariña
                                             4 culleradas de azucar
                                        ½ sobre de levadura en po

                                                MANEIRA DE FACELO:
                  1.-Bátense os ovos  co azucre, e engádeselles a leite condensada. Continúase     batendo e agregase a leite morna
                   2.-Mezclase todo ben e vertémolo nun  molde ben caramelizado que nos sirva para cocer o baño maría.
                   3.-Deixamos a mestura anterior e pasamos a facer o bizcoito, para elo separamos a claras das  xemas
                   4.- Mesturamos as xemas co azucre e a levadura e batémolas hasta que queden cremosas.
                   5.-Batemos as claras a punto de neve
                   6.- engadímoslles as xemas e seguimos batendo un pouco hasta que estea ben esponxo
                    7.-Engadimos a fariña, incorporándoa con movementos en envolventes e cando estea ben mesturada valeirámolo encima  da mestura que prepararamos anteriormente.
                    8.-Xa podemos ter fervendo a auga para introducir o a tarta, deixámola cocer no lume hasta que empece a ferver a auga, cando rompa a ferver metémola no forno a 180 º comprobamos que esta cocida cando o espetala con unha agulla esta nos saia limpa






2 comentarios:

  1. moitas tartas, moitas roscas, pero de facer unha degustacion gratis para os vosos admiradores nada de nada, outro doce que paso sin probar, de todas formas seguir co voso traballo e saudos.

    ResponderEliminar
  2. Se nos deixas ver a tua identidade un dia invitaremoste encantadas, un saudo

    ResponderEliminar